اگر استفاده کنندگان از ظروف دارای پوششهای نچسب اطلاعات کامل و حتی نسبی در باره ظرف مورد استفاده خود داشته باشند، می توانند در حین بهره برداری، نکات ایمنی، بهداشتی و سلامت تغذیه خود را بررسی کرده و ظرف مورد نظر را ارزیابی نمایند .
بازسازی ظروف تفلون
مواد نچسب که در اصطلاح عامیانه آن را تفلون می نامند، فرمول شیمیائی پلی تترا فلئور اتیلن داشته که بصورتهای خوراکی و صنعتی برای مصارف پوشش دهی تانکرهاو مخازن کشتی ، تولید می شوند. پوششهای سازگار با بدن در آزمایشگاههای معتبر در سراسر جهان آنالیز شده و پس از تائید سازمان SGS بر اساس استانداردهای سازمان غذا و داروی آمریکا FDA به کشورهای مختلف صادر می شوند . بنابراین تولید کنندگان ظروف نچسب بایستی هنگام خرید مواد اولیه نچسب ، حتما از صحت و سلامت و نیز سازگار بودن با بدن مواد مطمئن شوند که این امر تنها با داشتن گواهینامه معتبر آنالیز و تائید سازمان SGS میسر است .
چگونگی استفاده بهینه از ظروف نچسب
بر اساس استانداردهای ملی و بین المللی، کلیه تولید کنندگان ظروف نچسب بایستی به اجبار گواهینامه استاندارد و مجوز بهداشت داشته باشند تا تولیدات آنها طبق استانداردهای مربوطه، پایش شده و مورد آزمون قرار گیرند . بر اساس استاندارد، تولید کنندگان موظف هستند، دستورالعمل نگهداری از ظروف را بطور دقیق در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند ،چرا که رعایت این موارد موجب حفظ و دوام ظرف و نیز تضمین سلامت و بهداشت تغذیه در طبخ غذا خواهد بود . رعايت اين نكان باعث عدم نياز به بازسازي ظروف مي شود.
بعنوان نمونه چند دستورالعمل مهم تا نياز به بازسازي ظروف نباشد در زیر آورده شده است :
- عدم استفاده از مواد شوینده قوی و اسکاچهای زبر و استفاده از قاشق های چوبی
- عدم قرار دادن ظرف خالی روی منبع حرارتی
- ظروف نچسب داغ را بلافاصله در آبسرد غوطه ور نکنید
بنابراین توصیه می شود هنگام خرید ظروف نچسب حتما از داشتن گواهینامه استاندارد و مجوز بهداشت اطمینان حاصل نمائید چرا که داشتن استاندارد به منزله کنترل مواد اولیه، کنترل کیفیت ظروف هنگام تولید و نیز کنترل کیفیت نهائی ظروف تولید شده می باشد .
بازسازی ظروف از نوع نچسب را انجام ندهيم ؟
پوششهای نچسب استاندارد، علاوه بر اینکه مقاوم در برابر حرارت هستند ، در برابر اسیدها و بازها نیز مقاوم بوده و به سادگی خورده نمی شوند . اگر ظروف نچسب طبق دستورالعمل ارائه شده استاندارد مورد بهره برداری قرار گیرد به هیچ عنوان مضر نبوده و به دلیل سازگاری با بدن ، عاری از هرگونه مواد سمی و مضر ( مانند کادمیوم و سرب ) هستند و لذا هنگام طبخ غذا هیچگونه مهاجرت یونهای مضر به مواد غذائی وجود ندارد.
بنابراین تا زمانی که پوشش از ظرف جدا نشده و کنده نشود، طبخ در ظرف هیچگونه خطری نداشته و لیکن به محض کندگی پوشش، بایستی ظرف تعویض شده و به هیچ عنوان بازسازی نشود .
بازسازی اصولی و دقیق ظروف نچسب مستلزم هزینه خیلی بالا بوده که به مراتب از خرید ظرف مشابه نو گران تر می شود ، چرا که برداشتن کامل پوشش داخلی و خارجی ظرف، فرآیند طولانی و هزینه بری داشته که در بسیاری از موارد به فیزیک ظرف نیز آسیب وارد می کند .