نکات و مطالبی که در مورد کابل های برق سه پین باید بدانید، ما در این مقاله قصد داریم برای شما مطالب و نکاتی را در مورد کابل های برق سه کابین بیان کنیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
انواع کابل برق سه پین:
کابل های برق سه پین در انواع c13 و c14 طراحی و تولید می شوند که هریک از آن ها بسته به نوع سیستم به آن متصل میشود. در صورتی که ولتاژ عبوری از کابل بیشتر از مقداری باشد که برای آن قابل تحمل است، ممکن است آتش سوزی رخ داده و کابل ذوب شود. پس به یاد داشته باشید که این کابل ها در انواع مختلفی تولید شده و میزان شار عبوری از هر کابل متفاوت است. علاوه بر این، کابل های سه پین از نظر ضخامت و طول نیز با هم تفاوت دارند. در زمان به کار گیری آن ها حتما باید دقت شود که کابل مورد استفاده متناسب با دستگاهی باشد که به آن وصل می شود.
چگونگی ساختار کابل برق سه پین:
تفاوت کابل برق سه پین بادیگر کابل ها در همان نگاه اول کاملا مشهود است. این مدل از کابل ها دارای یک دو شاخه هستند که برق وصل می شود و همچنین سر دیگر آن ها پین ها را در خود قرار داده است. می توان گفت کابل متشکل از سه رشته سیم است که بعد از اتصال به دستگاه، وظیفه انتقال نیروی برق را به صورت ایمن بر عهده دارد. ساختار پینها از جنس مس یا آلومینیوم بوده و به عنوان هادی برق عمل میکنند. اطراف هر پین با محیط و دو پین دیگر توسط یک عایق کامل، احاطه شده است تا اتصال یا انتقال الکتریسیته سبب اتصال غیر مجاز نشود.
کاربرد کابل برق سه پین:
- دستگاه هایی همچون ماشین لباسشویی، ظرف شویی، ماکروویو و … ممکن است از این کابل ها استفاده نمایند. سیستم برق کشی در لوازمخانگی پرمصرف به شکلی است که اتصال کابل پین پین به آن می تواند نیاز جریان مورد نظر را تأمین کند.
- اتصال به آداپتور لپتاپ، سیستمهای رایانه خانگی و لوازمی که نیاز به مصرف برق بالا و مداوم دارند.
- بیشتر لوازمخانگی و سیستم های صوتی و تصویری از این کابل ها استفاده می کنند. لازم به ذکر است که هر کابل سه پینی را برای هر دستگاهی نباید استفاده کرد و در زمان خرید کابل باید در این مورد اطلاعاتی کسب نمود.
شیوه کار کابل برق سه پین:
- یک سر کابل که دوشاخه است به برق شهری و سر دیگر آن به دستگاه تغذیه شونده متصل میشود.
- زمانی که کابل برق ۳ پین به سیستم پریز متصل میشود، جریان انرژی الکتریکی در آن برقرار خواهد شد و برق به دستگاه هدایت میشود.
- قسمت های رسانا با برقراری جریان الکتریسیته در خود، این جریان را هدایت میکنند.
- زمانی که سیستم روشن میشود، با مصرف برق، دستگاه از برق تغذیه میکند.
- همانطور که گفته شد هر دستگاهی شار الکتریکی خاصی نیاز دارد که به وسیله ترانس یا فیوز های موجود در محل اتصال کابل و سیستم، تنظیم میشود. هر چه این شار الکتریکی بیشتر باشد باید از کابل های قدرتمندتر با تحمل بالاتر استفاده کرد.